GAT - Grup artístic teatral

Casal Parroquial de Sant Martí

Daniel Claramunt

qui sOm

 

 

 

L'any 1976, a Daniel Claramunt, persona amant del teatre, actor amateur a Barcelona i establert a Cerdanyola del Vallès, home inquiet i amb ganes de fomentar el teatre a Cerdanyola, va tenir la idea de formar un grup, comptant amb la possibilitat de fer-ho al local poc aprofitat del Casal Parroquial.

Amb el suport de l'Albert Julià primer, de l'Antonio Ortega després i amb poc més d'una dotzena de persones a qui animaren, es va crear el grup. Per trobar un nom més o menys adient, remenaren diferents propostes al voltant dels mots que reflectissin el fet de ser un “grup d'artistes” que faria “teatre”. D'aquí vaig sortir el nom de “Grup Artístic Teatral” que passats els anys és catalanitzaria com a “Grup Artístic Teatral”. i conegut popularment com a “GAT”.

El grup va néixer d'una manera casual en un ascensor fruït d'una trobada entre el Daniel i l'Antonio, i ho va fer  sota el lema de ser un grup d'amics que fan teatre i amb el temps ha esdevingut un grup de teatre que fa amics. 

No va ser, però, fins l'any 1987 que es va constituir com a entitat. El Casal Parroquial de Cerdanyola va acollir el grup en aquells temps i va ser allà on el grup va crear la seva seu. El teatre del Centre Parroquial va ser lescenari on assajàvem i fèiem les nostres actuacions. En aquella època el GAT va ser el grup de teatre per excel·lència de Cerdanyola, portant una activitat teatral força dinàmica.

Després de l'enderrocament del Casal Parroquial a l'any 1995, les activitats minvaven i el grup perdrà molts dels seus components. Tot i això es continuaven fent actuacions esporàdiques a locals civils i fins i tot a presons. L'any 2000, es va posar en marxa una campanya per incorporar nous membres i reprendre l'activitat teatral. D'aleshores ençà, el GAT ha tornat a dur les seves representacions amb assiduïtat, tenint com a centre l'Ateneu de Cerdanyola i actuant a diversos escenaris de Catalunya.

El GAT és el grup de teatre degà de Cerdanyola del Vallès.

Ateneu de Cerdanyola

Antonio Ortega